Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@19:41:56 GMT

شب‌های قدر در اردوگاه‌های بعثی‌ چگونه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۹۹۷۳

شب‌های قدر در اردوگاه‌های بعثی‌ چگونه گذشت؟

«ماه مبارک رمضان، به خاطر تأثیر به‌سزائی که در خودسازی و آینده‌سازی، افزایش اعتقادات و مقاومت بچه‌ها در برابر شکنجه روحی و جسمی بعثی‌ها داشت، بهترین هدیه به اسرا بود و ماه رمضانی را که از نظر خلوص اعتقادات، معنویت و نیایش در اسارت داشتیم، بعدها تجربه نکرده‌ام.»

به گزارش خبرنگار ایمنا، اصغر حبیبی در سن ۱۵ سالگی با دست بردن در شناسنامه، پای به جبهه حق علیه باطل گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که به عنوان بسیجی از طرف لشگر هشت نجف اشرف به مناطق عملیاتی جنوب اعزام شده بود، پس از دو سال حضور مستمر در جبهه در اسفند ماه ۱۳۶۲ و در جریان عملیات خیبر به همراه تعدادی از هم‌رزمان خود به اسارت عراقی‌ها در آمد.

حبیبی با اشاره به اولین روزهای اسارت گفت: بعثی‌ها به‌گونه‌ای نگهبانان اردوگاه را شست‌و شوی مغزی داده بودند که فکر می‌کردند ما مسلمان نیستیم و کافریم؛ وقتی روز اول ماه رمضان، نماز ظهر و عصر را می‌خواندم، نگهبان بعثی گوشش آورد نزدیک و گفت: نماز می‌خوانی؟ بخوان ببینم چه طوری می‌خوانی؟ وقتی بلند، بلند الله اکبر، الله اکبر گفتم و شروع به نماز خواندن کردم، گفت ببینم مگر شما کافر نیستی؟ او خیلی تعجب کرد که ما مانند آنها نماز می‌خوانیم.

وی یکی از مهم‌ترین مشکلات روزه‌داری در دوران اسارت را سحری و افطار دانست و افزود: مسئولان اردوگاه در سال اول با پیشنهادمان مبنی بر سحری به جای صبحانه، و افطار به جای نهار موافقت نکردند، روزهای اول عملاً با مشکل سحری و افطار مواجه بودیم و ظرفی برای نگهداری غذای صبحانه و نهار برای خوردن سحری و افطار نداشتیم و ناچار بودیم غذای ظهر را در نایلون و پلاستیک بریزیم تا سحری نگه داریم که با توجه با آب و هوای گرم عراق زود خراب و فاسد می‌شد، اما هر جور بود بچه‌ها روزه می‌گرفتند.

این آزاده با بیان اینکه از سال دوم به بعد مشکل سحری و افطار کم کم درست شد و نزدیک اذان سحری و افطار می‌دادند، اظهار کرد: غذای روزهای عادی ما در دوران اسارت با ماه مبارک رمضان هیچ فرقی نداشت؛ بعضی مواقع گوشت یخ‌زده‌ای می‌دادند که از بسته بندی آن ۱۰، ۲۰ سال گذشته بود، آن‌چنان یخ زده که وقتی به زمین می‌افتاد مانند شیشه، گوشت و استخوان با هم تکه تکه می‌شد و بعد از آب شدن یخ آن تازه می‌دیدم پر از کرم است، یعنی گوشت منجمد قبلاً گندیده و کرم زده بود و ما مجبور بودیم، چندین‌بار آن را بپزیم و از صافی بگذرانیم تا بشود خورد، یا پوست بادمجان، سیب زمینی و دیگر سبزیجات خشک شده که روی گونی آن نوشته شده بود، «برای حیوانات» به ما می‌دادند و با چه مشقتی با آن غذا درست می‌کردیم.

حبیبی با اشاره به شب‌های قدر دوران اسارت گفت: اسرا مقید بودند، تمام اعمالی را که برای این شب‌ها وارد شده است، انجام بدهند، مثلاً غسل شب قدر، یکی از این اعمال بود که باید قبل از اذان مغرب انجام شود، عراقی‌ها اجازه نمی‌دادند برای حمام بیرون بیاییم یا آب به داخل آسایشگاه ببریم که باز با نایلون آب را داخل آسایشگاه می‌بردیم و این محدودیت هم باعث نشد بچه‌ها بی‌خیال انجام غسل شب قدر شوند.

این آزاده افزود: یکی دیگر از اعمال، خواندن هزار رکعت نماز بود که اکثر بچه‌ها مقید به انجام آن بودند.

وی با اشاره به اینکه حال و هوای شب‌های قدر دوران اسارت توصیف شدنی نیست، گفت: اسرا در این شب‌ها کمتر برای آزادی خود دعا می‌کردند، بلکه آنها بیشتر برای ظهور امام زمان (عج)، پیروزی رزمندگان اسلام و سلامتی امام (ره) دعا می‌کردند.

حبیبی با بیان اینکه اسرا از خواندن دسته جمعی دعای قرآن در شب‌های قدر نمی‌گذشتند، افزود: بعثی‌ها از تجمع و انجام اعمال جمعی به شدت خودداری می‌کردند، اما ما با گذاشتن نگهبان‌هایی تلاش می‌کردیم، بدون اینکه آنها متوجه شوند، این عمل مهم شب قدر را به جا آوریم.

کد خبر 569898

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اسرای ایرانی آزادگان اردوگاه های عراقی ماه رمضان شب های قدر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوران اسارت سحری و افطار شب های قدر بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۹۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی علیه دانشجویان معترض در دانشگاه آموری

در جریان سرکوب دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل در نوار غزه، نیروهای پلیس در دانشگاه آموری در ایالت جورجیا از گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی استفاده کردند که این اولین بار طی یک هفته گذشته از شروع اعتراضات دانشجویی است.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، روز پنجشنبه دانشجویان آموری در اعتراض به ارتباطات این دانشگاه با نهادهای اسرائیلی و همچنین خشونت نیروهای پلیس علیه دانشجویان معترض، در محوطه این دانشگاه چندین چادر برپا کردند.

سازمان‌دهندگان این حرکت دانشجویی با انتشار بیانیه‌ای در این زمینه، اعلام کردند: «هدف اصلی ما سازمان‌دهی چندین دانشگاه این ایالت و اعضای جامعه علیه پلیس و نسل‌کشی فلسطینی‌ها به دست امپریالیسم ایالات متحده است. ما خواستار این هستیم که تمامی دانشکده‌ها و مراکز آموزشی ارتباطات خود را با آپارتاید اسرائیل قطع کنند». این بیانیه همچنین دانشگاه آموری را به «همدستی منحصر به فرد در نسل‌کشی مردم فلسطین و نظامی‌سازی پلیس» متهم کرد و گفت که مبارزه معترضان علیه پلیس با مبارزه فلسطینی‌ها برای آزادی در یک راستا قرار دارد.

بر روی تابلوهایی که در اطراف این تجمع دیده می‌شد، شعارهایی همچون «اردوگاه همبستگی با غزه» نوشته شده بود. همچنین ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد که دانشجویان به‌طور مسالمت‌آمیزی در اطراف اردوگاه جمع می‌شوند.

یکی از سخنرانان این تجمع اعتراضی گفت: «اینجا دانشگاه اموری است. کسانی که چرخ دنده‌های ماشین جنگی را چرب می‌کنند، فکر می‌کنند که با لفاظی‌های خود می توانند اقدامات جسورانه در آموری را از بین ببرند. آنها کاملا در اشتباه هستند». عکس‌ها و ویدئوهای دیگر نیز نشان می‌دهد که کیت روزنبلات، استاد دین و مطالعات یهودی در دانشگاه آموری، تابلویی را در دست گرفته که روی آن نوشته شده است: دانشجویان‌مان را رها کنید.

در بخشی دیگر از این تجمع، دانشجویان معترض مجسمه‌هایی از نوزادان را درست کردند که در پارچه‌هایی سفید پیچیده شده و با رنگ خون آغشته شده بود. این حرکت اعتراضی در واقع حمایت از ۱۳ هزار کودکی بود که بنا به اخبار رسمی، از ابتدای تجاوز اسرائیل به نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند.

پس از برپایی این اردوگاه‌ها، چندین افسر پلیس آموری و آتلانتا و همچنین افسران گشت ایالت جورجیا به محوطه دانشگاه وارد شدند. فیلم‌های منتشر شده نشان می‌دهد که افسران به زور و با خشونت تعدادی از دانشجویان را دستیگر می‌کنند. ویدئوی دستگیری نوئل مک آفی، رئیس بخش فلسفه دانشگاه نیز بارها در فضای مجازی منتشر شد.

روزنامه Emory Wheel که توسط دانشجویان اداره می‌شود، گزارش داد که افسران پلیس به سمت جمعیت دانشجویان گاز اشک‌آور پرتاب کردند. مجموعه مطبوعاتی جامعه آتلانتا که یک رسانه مستقل محلی است، اعلام کرد که علاوه بر گاز اشک آور، نیروهای پلیس از اسلحه‌های شوکر و گلوله‌های لاستیکی علیه معترضان استفاده کردند.

در ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شد، یکی از افرادی که خود را بلا معرفی کرد، گفت: «من دانشجوی ارشد در دانشگاه آموری هستم. امروز ما سعی می‌کردیم یک اردوگاه بسازیم، ما در کمال آرامش شعار می‌دادیم، اما ناگهان یک گشت گسترده از نیروهای پلیس به سمت ما حمله کردند. نکته عجیب این بود که دانشجویان رنگین پوست به طور قابل توجهی هدف حملات بیشتری قرار می‌گرفتند».

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت
  • "عمره مفرده" چه اعمالی دارد؟
  • عمره مفرده چه اعمالی دارد؟
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود /تا زمانی که شایعات دراینباره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • سکانس‌هایی از فیلم شماره ده
  • خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد
  • کارفرمایان به کارگران به دید سرمایه‌های انسانی نگاه کنند
  • استفاده از گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی علیه دانشجویان معترض در دانشگاه آموری
  • به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟